Miksi työllistää

kevytyrittäjä?

Etsitkö työntekijöitä? Kevytyrittäjä on joustava vaihtoehto

MITÄ ON KEVYTYRITTÄJYYS?

Kevytyrittäjyys on uudenlainen ja trendikäs vaihtoehto oman yrityksen perustamiselle. Kevytyrittäjä on yrittäjän statuksella toimiva ja itsensä työllistävä henkilö, joka käyttää työhönsä laskutuspalvelua, kuten FlexWorkia. Kevytyrittäjänä voi toimia kuka vain yksityishenkilö, täysin ilman Y-tunnusta tai toiminimeä.

Kun yrityksesi harkitsee uutta työntekijää tai vuokratyövoiman käyttöä, on kevytyrittäjän työllistäminen erinomainen vaihtoehto. Se ei sido työn tilaajaa normaalin rekrytoinnin tavoin ja on taloudellisesti riskittömämpää.

Sovit työn sisällöstä ja siitä maksettavasta palkkiosta yhdessä valitun kevytyrittäjän kanssa. Kevytyrittäjä puolestaan tekee työn ja laskuttaa sinua tehdystä työstä.

Palvelun kautta voit laskuttaa niin yksityishenkilöitä kuin yrityksiä, ilman yrityksen perustamista tai siihen liittyvää byrokratiaa ja riskejä.

Palvelua voit käyttää yksittäisen työn laskuttamiseen tai jatkuvaan laskuttamiseen, sillä erillisiä kk-maksuja ei ole.

EI Y-TUNNUSTA

EI JUOKSEVIA KULUJA

EI KIRJANPITO-VELVOLLISUUTTA

EI SITOUTUMISIA

EI TALOUDELLISIA RISKEJÄ

EI ALV- ILMOITUKSIA

kenelle-kevytyrittajyys-sopii

MILLE ALOILLE KEVYTYRITTÄJYYS SOPII?

Kevytyrittäjät voivat työskennellä lähes kaikkien alojen yrityksille tai vaikka yksityishenkilöille.
Seuraavissa poikkeustapauksissa se ei kuitenkaan ole mahdollista:

• Toimeksianto/ala vaatii kevytyrittäjältä suuria hankintoja
• Märkätilojen vedeneristämistyöt ilman sertifikaattia ja koulutusta
• Sähkötyöt ilman kevytyrittäjän sähköasentajan koulutusta ja/tai yrityksesi sähköurakointilupaa
• Erityistä lupaa vaativat työt, kuten esim. vartiointi, terveydenhuoltoalan työt tai kiinteistönvälitystoiminta
• Elintarvikkeiden myynti
• Henkilökohtaiset kokous-, luento- tai esitelmäpalkkiot
• Kuljetus- ja koneurakointityöt (kun ajoneuvon kokonaismassa yli 3500kg)

FLEXWORK HOITAA PUOLESTASI

Huolehdimme lakisääteisistä velvoitteista puolestasi.

kULUJEN KÄSITTELY

Käsittelemme päivä- ja ruokarahat, kulukuitit sekä kilometrikorvaukset puolestasi.

PALKANLASKENTA

Laskemme palkat ja tilitämme ne suorituksen saatuamme suoraan kevytyrittäjän tilille.

VAKUUTUK­SET

Kevytyrittäjä on vakuutettu toimeksiantojen ajan tapaturma- ja vastuuvakuutuksella.

LAKISÄÄTEI­SET MAKSUT

Huolehdimme viranomaismaksuista, arvonlisävero- ja sairausvakuutusmaksuista puolestasi.

LAKISÄÄTEI­SET ILMOITUK­SET

Huolehdimme puolestasi ilmoituksista Tulorekisteriin ja Verohallinnolle.

VEROKORTTI

Huolehdimme puolestasi kevytyrittäjien verokorteista ja niiden päivittämisestä.

ASIAKAS­PALVELU

Asiakaspalvelumme on apunasi ongelmatilanteissa. Meillä et ole yksin.

REKRYTOINTI

Ilmoita avoimesta työstä ja valitse työlle tekijä samassa palvelussa ilman kuluja.

TYÖSUORITUSTEN HALLINTA

Lisää keikkoja, hallinnoi työsuorituksia ja laskutusta suoraan palvelusta.

SOPIMUS­POHJAT & RAPORTIT

Saat ladattua toimeksiantosopimukset ja raportit toimintasi tueksi suoraan palvelusta.

USEIN KYSYTTYÄ
YLEISTÄ

– Kevytyrittäjä tarkoittaa itsensä työllistäjää laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjä työskentelee yrittäjämäisesti, mutta ei perusta omaa yritystä. Yritykselle tämä tarkoittaa sitä, että palveluita tilatessa lakiteknisesti on sama käyttääkö toiminimiyrittäjää, yritystä vai kevytyrittäjää.

– Yritykselle etu kevytyrittäjässä verrattuna työntekijään on se, että työnantajavelvoitteet hoitaa erillinen laskutuspalveluyritys esimerkiksi FlexWork. Kevytyrittäjä on siis riskittömämpi ja hallinnollisesti kevyempi työllistää yrityksen tarpeisiin. Työntekijän palkkauksessa kytee aina riski. Jos työntekijä sairastuu tai ei olekaan ehkä ihan niin pätevä mitä työhaastattelussa lupaili, on taloudellinen riski rekrytoinnissa hyvinkin mahdollinen. Kevytyrittäjän kanssa tätä mahdollista ongelmaa ei ole.

– Ei mitään. FlexWork ei laskuta toimeksiantajakumppania, vaan liiketoimintamme perustuu hallinointipalkkioon palveluprosentin muodossa, joka vähennetään laskutettavan summan arvonlisäverottomasta summasta ennen palkanlaskentaa. Palveluprosenttimme kevytyrittäjälle on 3% ja lisämaksu 2,5%. Tavoitteenamme on aina kasvattaa kumppaniemme liiketoimintaa, ei rasittaa sitä.

– Aina, kun se vain on mahdollista. Kaikille aloille ja työtehtäviin kevytyrittäjyys ei sovi. Esimerkiksi aloille, jotka vaativat suuria hankintoja työntekijän puolesta, kuten kalustoa. Kevytyrittäjä ei voi myöskään tehdä luvanvaraisia asennustöitä, jos hänellä ei ole siihen vaadittuja lupia. Jos kevytyrittäjällä on esimerkiksi sähköasentajan koulutus, tulee laskutettavalla yrityksellä olla sähköurakointilupa.

– Voit aloittaa kevytyrittäjän kanssa työskentelyn kolmella eri tavalla:

1. Työn ja sen suorittajan ollessa selvillä, voitte sopia keskenään työstä ja sen ehdoista. FlexWork-kevytyrittäjille tarjoamme tähän myös valmiin sopimuspohjan. Työn suorittamisen jälkeen lasku lähetetään FlexWork-laskutuspalvelun kautta.

2. Tarjoamme työn tilaajille maksuttoman ilmoituskanavan, jossa voi ilmoittaa avoimesta työstä kevytyrittäjille. Ilmoituksen linkki voidaan jakaa halutuissa kanavissa, jolloin hakemukset ohjautuvat suoraan FlexWork-alustalle. Hallinnoi hakemuksia ja tarjoa automaattista toimeksiantosopimusta suoraan palvelussa. Laskutus työstä tapahtuu sopimuksen mukaisesti.

3. Tarvitsetko kevytyrittäjää yksittäiselle keikalle? Alustalla voit luoda yksittäisen keikan ja valita sille tekijän. Valitse kevytyrittäjä ja työt voi alkaa!

VAKUUTUKSET

– Kevytyrittäjistä on pidettävä huolta samoin kuin kaikista työntekijöistä. Niinpä FlexWork-laskutuspalvelu vakuuttaa kevytyrittäjät tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. Joten mikäli vahinkoja sattuu työkeikan aikana, ovat he kattavan vakuutuksen suojissa. Tapaturma- ja vastuuvakuutus on voimassa automaattisesti toimeksiantojen ajan, kun laskutus tapahtuu FlexWorkin kautta ja se kuuluu kaikille palvelun kautta laskuttaville ilman erillistä veloitusta.

– Kevytyrittäjät ovat aina vastuuvakuutettuja toimeksiantojen aikana. Mikäli työnteossa sattuu inhimillisiä vahinkoja, kuten materiaalivahinkoja toimeksiannoilla, josta kevytyrittäjä on vastuussa, korvaa vastuuvakuutus tällaiset vahingot vakuutusehtojen mukaisesti enintään 1 000 000 euroon asti vahinkoa kohden niin, että kevytyrittäjälle jää maksettavaksi vakuutusehtojen mukainen omavastuu ja korvauksen ALV-osuus. Vastuuvakuutuksen saaja on aina ulkopuolinen toimija.

– FlexWorkillä toivotaan tietenkin, ettei näitä tapauksia tulisi vastaan, mutta välillä myös työnteossa sattuu tapaturmia ja loukkaantumisia. Kaikki kevytyrittäjämme ovat tapaturmavakuutettuja tällaisten sattumusten varalta. Tapaturmavakuutus kattaa myös työmatkalla sattuneet tapaturmat siinä missä työn aiheuttamat ammattitaudeista muodostuneet kulut. Tapaturmavakuutus maksaa korvaukset tapaturman sattuessa aina 20 000 euroon saakka/tapaturma voimassa olevien vakuutusehtojen, -turvien ja -määrien mukaisesti, kun tapaturma on sattunut Flexwork-laskutuspalvelun kautta laskutetulla toimeksiannolla.

LASKUTUS

– Kevytyrittäjät voivat valita laskua luodessaan vaihtoehdon ”Rakennusalan käännetty arvonlisäverovelvollisuus”, jolloin laskulle tulee erillinen merkintä laskutettavan yrityksen arvonlisäverovelvollisuudesta. Näin ollen laskulla ALV on 0%.

– Laskutus onnistuu myös ulkomaille, kunhan itse työ on tehty Suomessa. Ulkomaille laskutettaessa ALV on aina 0%, sillä muut maat eivät kuulu Suomen verotuksen piiriin. Laskuttavan kevytyrittäjän on lisäksi mainittava laskutettavan yrityksen VAT-tunnus.

JÄIKÖ KYSYTTÄVÄÄ?

Jos sinulla jäi vielä kysyttävää, eikä vastausta kysymykseesi löytynyt, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme!

laske-paljonko-tienaat-kevytyrittajana
fi
Scroll to Top