Kevytyrittäjän vakuutukset: Mitä tarvitsen?

kevytyrittajan-vakuutukset

MITÄ VAKUUTUKSIA TARVITSET KEVYTYRIITTÄJÄNÄ?

Yhä useammat ihmiset hakeutuvat kevytyrittäjyyden pariin nauttiakseen joustavuudesta ja vapauden tunteesta työskennellessään omien aikataulujensa mukaan. Kevytyrittäjän polulla kulkiessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että vapaus tuo mukanaan myös vastuun omasta taloudellisesta turvasta. Tämä vastuu konkretisoituu erityisesti kevytyrittäjän vakuutuksissa, jotka voivat olla ratkaisevassa roolissa odottamattomien tilanteiden varalle.

 

Miksi vakuutukset ovat tärkeitä kevytyrittäjälle?

Turvallisuuden tunne: Kevytyrittäjyys voi olla etenkin aluksi epävarmaa aikaa, ja yllättävät tilanteet voivat vaarantaa taloudellisen turvan. Oikeilla vakuutuksilla voit suojautua esimerkiksi sairauden, tapaturman tai omaisuusvahinkojen aiheuttamilta kuluilta.

Lakisääteiset vaatimukset: Joillain  toimialoilla tietyt vakuutukset voivat olla lakisääteisiä. Esimerkiksi vastuuvakuutus voi olla pakollinen.

Asiakassuhteiden vahvistaminen: Vakuutukset voivat myös olla kilpailuetu, kun teet yhteistyötä asiakkaiden kanssa. Asiakkaat saattavat tuntea olonsa turvallisemmaksi valitessaan kevytyrittäjän, joka on huolehtinut vakuutuksistaan ja sitoutunut vastuulliseen liiketoimintaan.

 

Mitä vakuutuksia kevytyrittäjä voi tarvita?

Kevytrittäjälle ainoa pakollinen vakuutus on YEL-vakuutus, mutta osa yrityksistä voi vaatia työn suorittamiseen erilaisia vakuutuksia, joista yleisimmät ovat vastuu- ja tapaturmavakuutus. 

FlexWork-laskutuspalvelu tarjoaa kevytyrittäjille ilman erillistä maksua vastuu- ja tapaturmavakuutuksen. Kevytyrittäjä voi hankkia näiden lisäksi myös vapaaehtoisia vakuutuksia tarpeisiinsa.

Vastuuvakuutus: Olet FlexWork-laskutuspalvelun kautta automaattisesti vakuutettu vastuuvakuutuksella. Tämä on yksi perusvakuutuksista, joka suojaa sinua, jos aiheutat vahinkoa asiakkaalle tai kolmannelle osapuolelle työsi aikana. Se kattaa kustannukset aina ulkopuoliselle toimijalle, kuten asiakkaallesi.

Tapaturmavakuutus: Kevytyrittäjä on FlexWork-laskutuspalvelun kautta automaattisesti tapaturmavakuutuksen piiriissä ilman erillistä veloitusta. Tapaturmavakuutuksen avulla olet suojattu tapaturman aiheuttamilta kuluilta.

YEL-vakuutus: YEL-vakuutus koskee myös kevytyrittäjää, mikäli tulot ovat yli 8 575,45e vuodessa. YEL-vakuutus on otettava viimeistään puoli vuotta toiminnan aloittamisen jälkeen.

Sairausvakuutus: Vakava sairastuminen voi vaikuttaa merkittävästi työkykyysi ja talouteesi. Sairausvakuutus auttaa sinua selviytymään taloudellisista haasteista sairauden aikana. Huom! Vähennämme sairausvakuutusmaksun automaattisesti YEL-vakuuttamisvelvollisilta kevytyrittäjiltä, jolloin olet sairausvakuutuksen piirissä.

Irtaimiston ja työkalujen vakuutukset: Jos käytät työssäsi esimerkiksi tietokonetta tai muita laitteita, vakuutus voi suojata niitä vahingoittumiselta tai varkaudelta.

Oikeusturvavakuutus: Korvaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteissa. Työn hinnan ollessa iso, on oikeusturvavakuutus hyvä investointi.

Liikennevakuutus: On tarpeellinen, jos käytät omaa ajoneuvoa työssäsi. Tämä on kuitenkin usein jo valmiiksi hankittuna, jos kyseessä on oma auto.

 

Vertaile laskutuspalveluja vakuutusten osalta

Osa laskutuspalveluista ei tarjoa vakuutuksia lainkaan tai ne tarjotaan erillistä maksua vastaan. Vakuutusten kattavuuksissa on myös huomattavia eroja, eikä vakuutus kata kaikkia toimialoja, jolloin et saa toivomaasi hyötyä vakuutuksista. Vertaillessasi eri laskutuspalveluita, ota huomioon seuraavat asiat:

  • Mitkä toimialat ovat vakuutuksen piirissä?
  • Maksaako vakuutukset jotain erikseen? Mitkä ovat kokonaiskustannukset?
  • Mikä on omavastuuosuus euroissa?
  • Pitääkö sinun tehdä erillinen ilmoitus laskutuspalvelulle, jotta vakuutukset ovat voimassa?

 

Vakuutusten vähentäminen verotuksessa

Vakuutukset voi yleisesti vähentää omassa verotuksessa tulonhankkimismenoina. Huomioithan, että laskutuspalvelun palvelumaksu on huomioitu verotuksessa jo ennen palkanlaskentaa, joten tätä tai palvelumaksuun jo sisältyviä vakuutuksia: tapaturma- ja vastuuvakuutusta ei voi enää vähentää omassa verotuksessa.

fi
Scroll to Top