Kesätöihin kevytyrittäjänä

Lisäansioita vailla? Kevytyrittäjänä tienaat helposti.

Kesätöihin kevytyrittäjänä

Kesä on täynnä aurinkoa, lämpöä ja rentoutumista, mutta se tarjoaa tämän lisäksi erilaisia mahdollisuuksia töihin ja lisäansioihin erityisesti opiskelijoille, kesätöitä toivoville, uutta kokeileville, töitä etsiville ja kokoaikaisille kevytyrittäjille. Kesän aikana moni toimistot hiljenenevät, kun työntekijät ja yrittäjät lomailevat, mutta kesän tapahtumat vilkastuvat ja monilla aloilla, kuten rakennusalalla tarve tekijöille on edelleen kova. Kesä on rentoutumisen ja vapaa-ajan lisäksi myös mahdollisuus työllistyä, tilanteestasi riippumatta.

Jäitkö ilman kesätöitä?

Kesä on jo alkanut, mutta et tullut valituksi hakemiisi työpaikkoihin? Ei kannata heittää kirvestä kaivoon. Kevytyrittäjänä voit työllistää itsesi tästä huolimatta, sillä osaamista ja tahtoa sinulta varmasti löytyy.

Kevytyrittäjänä työllistät itsesi löytämällä omat asiakkaasi tai etsimällä ja hakemalla avoimia keikkoja FlexWork-työnvälitysalustan kautta. Laskutus tapahtuu FlexWork-laskutuspalvelun kautta, eli lähetät vain laskun tekemästäsi työstä asiakkaallesi. Lue lisää kevytyrittäjyydestä: flexwork.fi. 

Jotta osaisit löytää sinua kiinnostavan työn, mieti seuraavia kysymyksiä:

  • mikä sinua kiinnostaa?
  • mitä jo osaat ja haluat palavasti oppia lisää?
  • onko sinulla jo osaamista, jota voisit tarjota muille sekä pyytää siitä rahaa?

Työn ei tarvitse olla rakettitiedettä. Voit esimerkiksi tarjota apuasi pihatöissä, tehdä etänä suoraan kotoasi myyntiä eri yrityksille tai tuottaa materiaaleja tai sisältöä yrityksille, siivota tai valokuvata, you  name it!

Vaikuttaako kevytyrittäjyys opiskelijan opintotuen tai  asumistuen määrään?

Opiskelijan on seurattava kevytyrittäjänä tulojaan muun työn tavoin, mikäli haluaa hyödyntää opintotuen. Tämä ei siis estä tukien saamista, kunhan tulot eivät vuositasolla nouse yli tulorajan. 

Lue lisää opiskelijan tuloista ja niiden vaikutuksesta opintotukeen Kelan sivuilta. 

Oletko palkkatöissä, mutta haluat hyödyntää kesäloman lisänsioihin?

Monet ihmiset lomailevat kesällä palkkatöistään, mutta se ei tarkoita, että tulovirta tulisi pysäyttää kokonaan. Kevytyrittäjänä voit hyödyntää kesäkeikkoja ansaitaksesi lisää rahaa ja täyttääksesi työnteon tarpeesi.

Kevytyrittäjyys tarjoaa joustavan tavan työskennellä yrittäjänä ilman suurta hallinnollista taakkaa. Tämä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon palkkatöiden ohella. Jos olet lomalla palkkatyöstäsi kesällä, voit silti hyödyntää osaamistasi ja taitojasi tarjoamalla palveluitasi kevytyrittäjänä. 

Lisäansiot: 

Kesäkeikat kevytyrittäjänä tarjoavat mahdollisuuden ansaita lisää rahaa loman aikana. Voit hyödyntää kesän tapahtumia, festivaaleja, matkailualaa ja muita kysyntää kasvattavia toimialoja tarjoamalla omia palveluitasi kevytyrittäjänä. Esimerkiksi voit tarjota tapahtumajärjestämistä, valokuvaus- tai suunnittelupalveluita, opastusta tai muita taitojesi mukaisia palveluita. Tämä avaa mahdollisuuden ansaita lisätuloja ja hyödyntää kesän tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia.

Joustavuus ja vapaus: 

Kevytyrittäjänä työskennellessäsi sinulla on täysi hallinta työaikatauluistasi. Voit valita ne projektit ja keikat, jotka sopivat aikatauluusi parhaiten. Tämä antaa sinulle vapauden nauttia kesästä ja lomasta silloin kun haluat, samalla kun hyödynnät työmahdollisuuksia kevytyrittäjänä. Voit tehdä töitä juuri niin paljon kuin haluat ja valita ne projektit, jotka innostavat sinua eniten.

Verkostoituminen ja uudet mahdollisuudet: 

Kevytyrittäjänä työskennellessäsi tapaat monia uusia ihmisiä ja pääset verkostoitumaan eri alojen ammattilaisten kanssa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa ja voi johtaa jopa pysyviin yhteistyökumppanuuksiin. Kesäkeikat kevytyrittäjänä voivat auttaa sinua laajentamaan ammatillista verkostoasi ja rakentamaan arvokkaita suhteita.Oli tilanteesi mikä tahansa, tarjoaa kevytyrittäjyys joustavan ja riskittömän tavan ansaita lisää rahaa. Kevytyrittäjyyden hyviä puolia on, että et tarvitse Y-tunnusta, kirjanpitoa tai osaamista yrityksen pyörittämisestä. Laskutuspalvelu huolehtii ilmoituksista ja maksuista Verohallinnolle, sekä tilittää palkan tilillesi. Olet myös automaattisesti vakuutettuna toimeksiantojesi ajan, kun toimit kevytyrittäjänä FlexWork-laskutuspalvelun kautta. 

Näin aloitat:

  1. Rekisteröidy ja luo ilmainen käyttäjätunnus FlexWork-alustalle.
  2. Etsi ja hae avoimia keikkoja tai etsi asiakkaasi/laskutettavat työt itse
  3. Luo lasku FlexWork-laskupohjalla ja lähetä se asiakkaallesi.
  4. Me maksamme palkan sinulle!
fi
Scroll to Top